Malle Malefeest

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Zondag 29 juni 2008

 

Vanaf 6,00uur  tot 18,00 uur:

Rommel & Brocante markt,   bijna 600 stand- houders , verdeeld  over  6km  verschillende straten ,de linde, vijversdreef ,brieversweg, rond het St-Trudo Abdij van Male ,beukenplein ,....enz.

 

Vele, om niet te zeggen zeer velen die graag eens snuisteren, afdingen en commerce drijven tekenen present. Etienne Hennico met orgel, René Elias met draaiorgel, August Dewulf met accordeon zorgen langsheen het parcours voor een leuk deuntje in de voormiddag.
                    ----------------------------------------------------------
Cultuur met grote “C” en meer specifiek “woordkunst”wordt ons aangeboden door het Brugs dichterscollectief, zijnde Laura Janssen en Jean-Marie Petyt, in de Sint-Trudoabdij met om 11.00 uur een licht verteerbaar poëtisch aperitief en vanaf 14.00 uur sprookjes in vertelmomenten.  
                    -----------------------------------------------------------
 Over de middag barbecueën kan naar aanleiding van een initiatief door de parochiale werkgroep Male Waar Wij Wonen,voor inschrijving contact per telefoon op het nummer 050/355255.  
                     -----------------------------------------------------------
In de namiddag vormen muziek en straatanimatie de ingrediënten om er een sfeervolle happening van te maken. Op diverse plaatsen langsheen het parcours kan je genieten van grandioze optredens. Neem nu eens een zitje op het Beukenplein, waar KEVIN KENZO, DJUNA, EDDY RICH en ELVIRE een fantastische (imitator-)show geven.

 

 Wij wandelen dan verder naar het Peellaertplein waar JIMMY FREY, OLIVIER DE COCK, en anderen de show van" Male Waar Wij Wonen" stelen.

Op 200 meter afstand treft u op de “rockweide”, hoek Pijpeweg en Brieversweg, een superformatie aan. Inderdaad de groep “SETTLED” doet ons denken aan de fameuze The Shaddows van Cliff Richard uit de sixties. Om het goede ritme te vinden doen wij beroep op een SENEGALESE GROEP om de DJEMBE  klanken te verzorgen en zien wij THE ALFREDO’S en LOOREL en HARDIE danspasjes in de straten ten beste geven.
                    ----------------------------------------------------------
Breng ook de kinderen mee,want voor hen is het ook feest.
 
Voor het eerst op de Rockweide te Male,
Steven Atkinson die zorgt voor een
spetterende goochel- en ballonnen show.
 
Zijn vriend Stanny doet dan aan Face Painting
---------------------------------------------------------------
 
 

 

Onder de bomen in De Linde toert het programma “Melodie d’amour” met Le Grand Jullot en René’s draaiorgel terwijl de romantiek ervan afdruipt, als daar maar (n)iets van komt.
Een poging om met pijl en boog in de roos te schieten kan je ondernemen onder leiding en advies van de Drie Ivanhoe’s. Ook voor de smoefelaars is er niets tekort en vinden zij hun gading over het parcours verspreid. Ballonnenclown ’T Prutske doet z’n ding langsheen de Lodewijk van Malestraat en vormt zo de perfecte verbinding naar de Sint-Trudoabdij. Binnen de muren van deze oase van rust, vredeen gastvrijheid kunnen de bezoekers van het Malle Malefeest de werken van regionale kunstenaars bewonderen. Zit er nog een verrassing in de tuin verborgen?

 

               -----------------------------------------------------------------------------

 

De sereniteit aan de schandpaal wordt af en toe bruusk verbroken door de swingende en ophefmakende blues van de Antwerpse Nonkel Ney’s Rhythm & Blues Band. Om 18.30 uur vindt op de kiosk aan de schandpaal de apotheose van het Malle Malefeest plaats door toedoen van alle artiesten die daar opgetreden hebben. Een spetterende en swingende slotact doet de konten van pure pret schudden. Stake stief stille stoan kan nu niet meer…………..
 

 

Regelmatig keren wij dan op dat zelfde terras terug naar het Maalse” Montmartre” op de melodieën van Rita Maya en accordeonvirtuoos Johny Delaere.