Malle Malefeest

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

De Middeleeuwen Herleven

HISTORISCHE EVOCATIE IN DE SINT-TRUDOABDIJ.

Naar aanleiding van de aldaar lopende tentoonstelling "VROUWEN van VLAANDEREN " wordt een evocatie rond het personage van Margaretha van Male geschreven en gebracht door Theater Depuis.In de ridderzaal vertolkt  en vertelt actrice Sabine Goethals uit het boek "JONKVROUW"

Roofvogelsschow en volkse spelen in de prachtige tuin met als decor het Abdij van Male;

 

feestprogramma 28 juni

 

In de vroege morgen staat de 19de ROMMEL- & BROCANTEMARKT, net als de dagraad, in de starblokken. De warme en gezellige sfeer nodigt uit tot snuisteren en flaneren in de prachtige en bosrijke omgeving. Beetje bij beetje sluipen de straatartiesten tussen de menigte en brouwen aan een namiddag oergezellige ambiance met muziek, grappen en grollen. Ook zijn er net als alle vorige jaren optredens in de Rockweide, op het grasplein in de Beukenlaan en op de brede stoep aan de Schandpaal in de Pelderijnstraat.

Enkele namen van de entertainers van dienst : Closing Time, The Supreme Court, Johny Delaere en Rita Maya, Soundfactor, René Elias met Melodie d’amour, August, Etienne Hennico, The Alfredo’s, Wieneke and the Singing Puppets, Compagnie Chili-Pili , Frontline, en nog meer

 

SLOT ACT : wie wint de “PASSE PARTOUT BIKE”?

Al wie een consumptie aan de bar aan de Schandpaal koopt tussen 16.30 uur en 18.30 uur op zondag 28 juni 2009 krijgt een genummerd lot toegewezen. Een onschuldige hand zal om 18.30 uur het winnende nummer trekken. De winnaar kan de BIKE direct meenemen.

zondag 28 juni 2009

 

PERSBERICHT

Margaretha van Male : van dwarsgeboren rossig wicht tot edelvrouw !

Naar aanleiding van de tentoonstelling VROUWEN VAN VLAANDEREN (St. Trudo abdij Male) en ter gelegenheid van het MALLE MALEFEEST schrijft en speelt THEATER DEPUIS op 28 juni 2009 een korte historische evocatie.

Theater Depuis staat bekend om het schrijven van zijn eigen theaterteksten en voor het spelen op bijzondere locaties. Het huwelijk tussen locatie en tekst is thans bij deze historische evocatie bijna even perfect als dat van Margaretha van Male en Philips de Stoute.

Wij schrijven 1397 en Margaretha toont haar prachtig gerestaureerd kasteel. Om trots op te zijn! Malle Margaretha van Male feest of hoe de geschiedenis zich kan doen herhalen.

Zij vertelt , omdat u er toen niet bij was, al wat ze daar meegemaakt heeft en dat was niet min : hoe ze al van bij haar geboorte alles tegen zich had, over haar verdriet om de waanzin van haar geliefde moeder, haar kwajongensstreken, over de ruzie om met haar te trouwen en haar koppig verzet, maar … ook over haar geluk met Philips de Stoute, die haar koesterde met juwelen en bosjes bloemen : de margrieten!

Margaretha van Male (1350-1405) : van dwarsgeboren rossig wicht tot edelvrouw en stammoeder van de 2° Valoisdynastie van Bourgondië!

Door de echtheid van het historisch kader beleeft u het verhaal van zo dichtbij alsof u er toen wel bij was, alsof het allemaal echt zo gebeurd is.


 

Voor meer info : www.theaterdepuis.be (contact)